perjantai 22. heinäkuuta 2016

Sanoista tekoihin


Minua pyydettiin kirjoittamaan seuranhakuun liittyvistä kokemuksistani. Eli hieman informatiivisemmin siitä, mistä samanhenkisiä ihmisiä saattaa löytää ja mitä ajattelen eri vaihtoehdoista. Tällainen kirjoitus saattaa hyvinkin auttaa alkutaipaleella sellaisia ihmisiä, jotka ovat päättäneet mahdollistaa muiden ihmisten mukaanottamisen elämäänsä, mutta eivät vielä tarkkaan tiedä miten edetä asiassa. Kirjoitan vinkkini omista kokemuksistani käsin, mutta toivon, että kommenttiosuuteen lukijat antaisivat omia vinkkejään näiden omieni lisäksi. 

Ensinnäkin, on sanottava, että paria iloista poikkeusta lukuunottamatta oma seuranhakuni on kanavoitunut verkon eri palveluihin. Moni avoimessa suhteessa elävä ihminen on kertonut löytäneensä seuraa myös spontaanimmin, työpaikalta, baarista ja jopa kaupan kassajonosta. Näistä en itse tiedä mitään ja luulenkin, että kyseessä on jonkinlainen persoonallisuuskysymys. Itselleni on tärkeää, että etsimäni seura täsmää myös ajatuksiltaan siihen mitä olen hakemassa. Haluan olla varma, että ymmärrys avoimen suhteen reunaehdoista on selvää ja mieltymykset myös sängyssä kohtaavat riittävästi. Kassajonossa tavattu viehättävä ihminen saattaa ulkoisesti olla juuri sitä mitä haen, mutta edustaakin sitten lähempää tuttavuutta tehtäessä ajatuksiltaan ja arvomaailmaltaan jotain täysin vastakkaista. Jos treffiseurasi ymmärtävää jo ennen ensimmäistä tapaamista avoimen suhteesi reunaehdot ja säännöt, tiedät seksuaalisten mieltymystenne kohtaavan ja hänen lähestymisensä on juuri oikeanlaista, olet jo huomattavasti varmemmilla vesillä ennenkuin katseenne ensimmäistä kertaa kohtaavat. 

Verkossa on nykyään useita palveluita, joista suomalaiset hakevat suhteen ulkopuolista seuraa. Useimmissa palveluissa voi luoda myös profiilin, jonne voi lisätä anonyymejä kuvia, sekä tekstin, jossa voi tarkemmin määritellä mieltymyksiään ja minkälaista seuraa on hakemassa. Verkossa on myös useita klassisempia deittisivustoja, joilla sinkkujen lisäksi parisuhteessa elävät voivat hakea seuraa, mutta seuraavat palvelut keskittyvät hieman suoremmin itse asiaan: alastonsuomi.com, finswingers.com, spicymatch.com, xperienceunited.com. Osa sivustoista tai niiden sisällä olevista palveluista on maksullisia, mutta ehkä olet käyttänyt saman summan rahaa turhempaankin asiaan? Palvelut ovat keskenään hieman erilaisia, mutta kaikissa niissä on seuranhaun kannalta yksi yhteinen piirre: niissä kannattaa olla aktiivinen. 

On aivan luonnollista, että näin poikkeuksellisella ajatuksella järjestetty ensitapaaminen jännittää. Voikin olla hyvä, että ensimmäinen tapaaminen on vain keskustelua varten ja tapahtuu vaikkapa kahvilassa, tai jossain muualla, hyvinkin arkisessa ja julkisessa ympäristössä. Suosimme vaimoni kanssa ensitreffeille kahvilatapaamisia edelleen, vaikka meillä jo on kokemusta. Kupillinen kahvia tai teetä ei vielä ole lupaus seksistä ja se kannattaa tehdä selväksi myös seuralaiselle ennen tapaamista. Näin ensikohtaamisesta katoaa ylimääräistä jännitettä ja keskustelu sujuu helpommin. Pelkkään keskinäisten kemioiden tunnusteluun tähtäävä ensimmäinen tapaaminen synnyttää hyvin luultavasti myös mielenkiintoisia keskusteluja, jotka voivat auttaa oman perspektiivin laajentamisessa ja varmuuden lisäämisessä itse asiaa kohtaan. Vaikka tapaaminen ei johtaisikaan pidemmälle, voi se jäädä merkittävästi plussan puolelle jaettujen ajatusten, vinkkien ja oivallusten myötä. Olen itse tavannut useita ihmisiä pelkästään kahvilla ja kokemus on aina ollut positiivinen. Ja jos taas välillänne on tapaamisessa selvää seksuaalista jännitettä, toimii kohtaaminen mitä parhaimpana esileikkinä ja jännitteen kasvattajana. Mikä on parempaa kuin seksi? No tietenkin lupaus seksistä. 

Näin jälkiviisaana suosittelen lämpimästi, että etenkin alkuvaiheessa kannattaa tavata ihmisiä joilla jo on kokemusta tällaisesta. Vaikka voikin tuntua kutsuvalta tavata ihmisiä, jotka ovat ”samalla viivalla”, saa tähän harrastukseen parasta varmuutta ihmisiltä, jotka pystyvät välittämään positiivisia signaaleja vankemmalla kokemuksella. Kokeneemmat myös tietävät mitä haluavat ja osaavat välttää karikot. Hankala sosiaalinen tilanne, tai epäonnistunut kokemus ei välttämättä tarkoita, että olisit väärällä polulla. Et vain osannut ennakoida yllättävää tilannetta kokemattomuuttasi. On hyvin luultavaa, että oikeita kysymyksiä kysymällä saat mietityttäviin asioihin suoria ja kiertelemättömiä vastauksia kokeneemmalta kehäketulta. Muiden, samaan tapaan ajattelevien ihmisten tapaaminen voi olla myös terapeuttista: poikkeukselliset ajatuksesi eivät ehkä olekaan outoja ja uniikkeja; et ehkä olekaan friikki. 

Mainitsin tämän kirjoitukseni alussa, että olen löytänyt pari kertaa seuraa myös verkon ulkopuolelta. Tällöinkin on ollut kyse yksityisistä, suljetuista tapahtumista, joihin alan harrastajat hakeutuvat. Suljetuissa tapahtumissa tavattavat ihmiset ovat kaikki samalla asialla, mieltymysten verhoaminen on turhaa ja keskusteleminen on siksi vapautuneempaa. Tällaisista tapahtumista saa tarkempaa tietoa aiemmin mainitsemiltani verkkosivuilta. Tunnetuin tapahtumajärjestäjä lienee Villi-Ira, joka miellyttävällä ja humaanilla tyylillään huolehtii vieraistaan kutsuvierastalollaan. Lisäksi Suomesta löytyy muita tapahtumajärjestäjiä, joilla on joko pysyvä tapahtumiin soveltuva paikka, tai aina erikseen varattava vuokramökki. Myös baarimiitit ja risteilyt ovat yleisiä. Tapahtuman käyttäytymissääntöihin ja -etiketteihin kannattaa tutustua etukäteen huolella. Yleisesti ottaen tapahtumissa edellytetään hyvää, kunnioittavaa ja huomioonottavaa käyttäytymistä eikä sikailua katsota hyvällä. Onkin hieman nurinkurista, että kohtaat tavallisessa baarissa todennäköisemmin röyhkeää käytöstä kuin tällaisessa suljetussa tilaisuudessa, johon on ladattu valtavasti seksuaalista jännitettä. Alan tapahtumaan meneminen pelkästään verkostoitumismielessä on toki sallittua, mutta jos sekin tuntuu vieraalta, voi ihmisiä tavata privaatimmin ja yksitellen. Joka tapauksessa, vaikkei Suomessa vielä olekaan samanlaisia klubeja ja yökerhoja kuin muualla maailmassa, tapahtumien määrää voi pitää varmana signaalina siitä, että samoin ajattelevia ihmisiä on täällä kylmässä pohjolassa melkoisen paljon. 

Valitsit sitten etenemiselle millaisen polun tahansa, on hyvä tietää, ettet ole yksin ja kaltaisiasi on Suomessa ja maailmalla runsaasti. Keskusteluyhteyteen hakeutuminen toisen samoin ajattelevan kanssa ei vielä edellytä seksiä, etkä etenemiseen lopulta tarvitse kuin pienen ensiaskeleen, avointa mieltä ja ripauksen uteliaisuutta. Näe hieman vaivaa ja hakeudu rohkeasti samankaltaisten ihmisten seuraan. Älä lannistu jos kohdalle osuu samantekeviä tai negatiivisia kokemuksia. Ota niistä opiksesi; ensi kerralla olet viisaampi. Positiivisten elämysten myötä tämä maailma näyttää parhaat puolensa ja tekee sinusta varmemman. 


6 kommenttia:

 1. Seuran hakeminen on ollut toisaalta vaikeinta, toisaalta helpointa meidän avoimessa liitossamme.

  Vaikeinta on ollut löytää sopiva paikka heittää verkkoja veteen. Näin työssäkäyvänä, perheellisenä ja harrastavana ihmisenä livenä tutustuminen on melko lailla poissuljettu vaihtoehto. Harvoin tulee käytyä missään ulkona, ja työpaikkasuhteet eivät välttämättä ole hyvä ajatus. Jos sieltä edes ketään löytäisi...

  Baaritiskillä tai tanssipaikalla ei liene sopivaa mennä ehdottelemaan sopivan näköiselle vastaantulijalle, että alatko mulle seksiseuraksi. Livetutustumisiin kuuluu kuitenkin tietynlainen koreografia, ei voi mennä suoraan asiaan vaan ensin pitää suorittaa keskustelurituaalit, ja kaikki tämä vie aikaa.

  Lisäksi ystävien ja/tai puolison seurassa ei olisi kovinkaan korrektia suorittaa moista seksiseuran kartoitusta, varsinkin kun tällaisia iltatilaisuuksia todellakin on harvoin.

  Onneksi on siis netti ja erilaiset keskustelupalstat ja seuranhakupalvelut. Siellä ei tarvitse tuhlata aikaa epäolennaisiin asioihin, minua ei ainakaan juurikaan kiinnostaa äänestääkö seksikumppani mitä puoluetta, onko hänellä antipatioita suomenruotsalaisia ja maahanmuuttajia kohtaan tai kierrättääkö hän paperit ja metallit. Jos etsisin seurustelukumppania, nämä olisivat melko lailla tärkeitäkin asioita. Ihmiset ovat samalla asialla liikenteessä näillä netin palstoilla, joten ylimääräiset jaarittelut voi surutta jättää väliin. Tämä onkin ollut se helppo osio, mennään suoraan asiaan, rehellisesti ja kiertelemättä.

  Tapasin nykyisen seuralaiseni juurikin eräällä tällaisella palstalla, vaihdoimme ajatuksia viestittelemällä jonkun aikaa, tapasimme kahvilassa, juttelimme, pidimme toisistamme ja päädyimme sänkyyn samana iltana.

  Seuranhaun hankaluuden takia olen valinnut pitää yhtä vakituista seksikumppania kerrallaan. Tapailemme melko säännöllisesti, töiden ja perheiden menojen lomassa. Haastavaa sekin, mutta onnistuu kun oikein järjestelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aivan ensiluokkaisesta kommentista! Mielenkiintoinen ja informatiivinen! :)

   Poista
 2. Merkitsen tuon yllä olevan kommentin nimiini, aion nimittäin vierailla täällä jatkossakin :)

  T. Lady in Red

  VastaaPoista
 3. Kiitos hienosta blogista! Löysin tänne sattumalta aiheesta kiinnostuneena ja odotin etenkin postausta seuran hausta. Kiitos avoimuudesta ja hienoista kirjoituksista!

  VastaaPoista
 4. OKCupid kannattaa lisätä listalle. Siellä on mielestäni astetta avaramielisempää porukkaa, ja se mielen avaruus käy usein selville kysymyksistä, jollei suoraan esittelytekstistä. Minua kyllä kiinnostaa kumppaneideni arvomaailmakin.

  Hmm, pitäisiköhän minunkin joku nimimerkki kehitellä...

  VastaaPoista
 5. Virossa Myös tämmöinen yhteisö ja bileet
  http://www.swinger.ee
  Sivut ihan ilmaiset kaikille Swingereille !

  VastaaPoista