perjantai 1. huhtikuuta 2016

Avoimen suhteen takana on lupaus

Avoin suhde tarkoittaa sitä, että molemmilla on täysi vapaus harrastaa seksiä kenen kanssa lystää. Avoin suhde tarkoittaa myös sitä, että oman nautinnon maksimointiin on täysi oikeus ja vapaat kädet, koska puolisollakin on vastaavat keinot käytettävissään. Eikä tarkoita. Eikä avoimessa suhteessa eläminen välttämättä tarkoita montaa muutakaan asiaa, joita siihen yleisesti liitetään. Eiväthän suljetut suhteetkaan ole yhdestä puusta veistettyjä, miksi siis avoimet suhteet olisivat? Olemme vaimoni kanssa keskustelleet siitä, mitä ongelmia kokonaisen elämäntyylin otsikointiin voi liittyä. Olemme vierestä seuranneet, kuinka ihmiset ovat humaltuneet uudesta huumaavasta ja koukuttavasta elämäntyylistään ja muuttuneet lopulta itselleenkin vieraiksi, koska eivät ole kriittisesti suhtautuneet uuteen kulttuuriin liittyviin lieveilmiöihin. Itsellemme vieraat ihmiset ovat udelleet, mitä pidämme yhteisestä elämäntyylistämme ja miksemme tee kaikkia niitä asioita, joita tuohon elämäntyyliin kuuluu? Uskon myös, että avointa suhdetta saatetaan vältellä sellaisissakin parisuhteissa missä se ratkaisisi monia ongelmia ja tekisi suhteesta tasapainoisemman. Avointa suhdetta vältellään siksi, että elämäntyyliin kuviteltuja hankalia puolia karsastetaan ja ajatellaan, että avoin suhde on aina jotain tiettyä. 

Perimmäiset syyt avoimeen suhteeseen heittäytymiseen ovat parisuhteista riippumatta usein hyvin samankaltaisia. Mutta keinojen soisi olevan juuri kyseiselle parisuhteelle räätälöityjä. Jos harkitsette avointa suhdetta, miettikää miten juuri te toteuttaisitte sitä elämässänne. Älkää ottako pureskelematta käyttöön kokonaista elämänfilosofiaa ja -tyyliä, älkääkä toisaalta olko kokeilematta avointa suhdetta siksi, että koette siihen liittyvän hankalia piirteitä, joiden uskotte kuuluvan pakettiin. Kuuluvatko ne todella pakettiin? Oletteko ihan varmoja? Miksi ette tekisi vain niitä asioita, joita sydämenne kykenee sulattamaan? On ihan hienoa, että ihmiset rakastavat omaa elämäntyyliään, mutta poistakaa varmistin siinä vaiheessa, kun keskustelu siirtyy siihen mitä kaikkea elämäntyyliin vääjäämättä kuuluu. Ja vielä yksi vinkki: jos löydätte mallin, joka voisi toimia juuri teille, olkaa kärsivällisiä ja käyttäkää aikaa siihen, että löydätte juuri teidän tyyliinne sopivia ihmisiä. Samankaltaisesti ajattelevien ihmisten löytäminen poistaa lopunkin epävarmuuden ja rikastaa elämää kummasti. 

Elämäntyylin otsikoinnin sijaan voi keskittyä vaikka siihen, mitä olisitte valmiita lupaamaan toisillenne tässä elämässä. Jos avoimen suhteen takana piilevän lupauksen avaa yhdeksi lauseeksi meidän parisuhteemme kohdalla, se menisi näin: "Koska rakastan puolisoani, haluan mahdollistaa hänelle onnellisen ja nautinnollisen elämän.” 

5 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Jään/jäämme ehdottomasti seuraamaan. Meillä myös avoin suhde, jonka pohjana BDSM.

  //blondi

  Blogimme Käsi hiekassa ja sinussa:
  http://molinay.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista blondi :) Vilkaisin blogianne, olipa piristävää kurkistaa tuollaiseen maailmaan! :)

   Poista
 2. Tuo viimeinen lause on niin totta :) Hyvin samoja mietteitä teillä. Sopisitte musta polyamorisiksi myös, uskon että voisitte olla kypsiä syvempiinkin suhteisiin muiden kanssa :) Oli muuten ihana huomata, et mulle ei tullut minkäänmoista mustasukkaisuutta kun ihastukseni "Helli" oli käymässä ja maattiin kolmestaan sohvalla. Kun mies alkoi silitellä Helliä, mua vaan kiihotti katsella, samastuin ja pohdin, miltä hänestä tuntuu. Oli tosi rakkaudellista makoilla kolmestaan vaatteet päällä, vaikkei sänkyyn vielä päädyttykään. Sellasta syvää tunnetta ja yhteyttä, tais olla eka kerta kun koin niin 3 henkilön kesken <3 Nyt vaan toivon, että Hellikin kypsyis ajatukselle, kun minä ja mies ollaan jo kypsytty ja uskon et ollaan valmiita rakastamaan useampaa jos sopivia henkilöitä osuu kohdalle. Mut on sitten polyamoriaa tai avointa suhdetta, kasvattavaa ja hienoa jokatapauksessa ja hyvin samoja mietteitä :) Ja mustasukkaisuudesta tosiaankin voi kasvaa ulos, vaik nuorempana luulin et se on kiinteä osa persoonaa..

  VastaaPoista