keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Sääntömme avoimelle parisuhteelle (päivitetty versio)


Kuten säännöissämme toteamme, emme pidä näitä yhdessä laatimiamme reunaehtoja kiveen hakattuina vaan tunnustamme sen, että olemme mielenkiintoisella matkalla, jonka aikana opimme koko ajan lisää. Säännöt muuttuvat ja elävät matkamme mukana. Sääntöjemme edellisessä versiossa oli lukijoitani paljon puhututtanut kohta, jossa hieman kömpelösti puutuimme ihastumisiin. Olemme nyt korjanneet tämän kohdan ja puhumme tästä lähtien ihastumisten sijaan suhteista. Sääntömme jättävät edelleen auki muutamia seikkoja ja on oletettavaa, että pykäliin palataan uudelleen, ehkä piankin.

Ohessa ovat meidän avoimen suhteemme säännöt. Vastailen mielelläni kysymyksiin kommenttiosuudessa.

1. Sääntöjä voidaan muuttaa. Molemmilla on oikeus palata sopimukseen ja ehdottaa siihen muutoksia keskustelun kautta.
2. Olemme vapaita. Muut ihmiset voivat kuulua elämäämme, myös seksuaalisesti. Miten, milloin ja missä sovitaan erikseen.
3. Saamme kohdata muita ihmisiä avoimesti. Molemmilla on vapaus flirttailla toisten ihmisten kanssa arjessa.
4. 
Ihastumiset muihin ihmisiin ovat osa elämää. Ihastumiset ovat hyväksyttäviä, eikä niiden johdosta syyllistetä toista. Ihastumisen tunteita ei piilotella, vaan niistä keskustellaan avoimesti. Ihastumisen edistäminen suhteen tasolle tulee perustua yhteiseen päätökseen ja hyväksyntään.
5. Esteetön tiedonkulku. Molempien velvollisuus on pitää toinen (kysymättä) ajan tasalla tapahtumista, ajatuksista ja tunteista, jotka liittyvät muihin ihmisiin.
6. Minimirasitus parisuhteellemme. Parisuhteemme on meille kaikkein tärkein. Kohtaamiset muiden ihmisten kanssa eivät saa viedä yhteistä aikaa parisuhteelta ja perheeltä enempää kuin on välttämätöntä. Kohtaamiset pitää suunnitella siten, että ne häiritsevät perhe-elämää mahdollisimman vähän.
7. Ilmaisunvapaus. Molemmilla on oikeus ilmaista tunteensa vapaasti ulkopuolisia ihmisiä ja kohtaamisia koskien. Tunteet pitää aina ilmaista toista kunnioittaen ja toisen tunteita pitää kunnioittaa.
8. Muut ihmiset ovat polttoaine, eivät pääasia. Seksin muiden ihmisten kanssa tulee olla kiva lisä, ei pääasia, eikä se saa syödä seksuaalista aktiivisuutta omalta suhteelta.
9. Käytännössä molempien tulee huolehtia että:
a) Suojaa käytetään
b) Lupa tulee pyytää ajoissa
c) Vain oman puolison kanssa yövytään
d) Muille ihmisille kerrotaan avoimesti reunaehdot

3 kommenttia:

 1. Ekat säännöt vaikuttivat samalta kuin meidän, kunnes 6,8 ja 9 - näissä on eroa. Meillä on sovitut treffiajat molemmille eli yksi päivä viikosta. Toisen päivänä saa treffata kotona lapsenvahtivuoron päättyessä nukahtamiseen. Mut jos haluaa nähdä enemmän muita, siitä tulee neuvotella. N. 5päivää viikossa pelkkään perhe-elämään sopii meille.

  Lupaa ei tarvitse pyytää, mutta ilmoittaa täytyy - mielellään etukäteen, mut jälkikäteen on myös ok.

  Muidenkin kanssa saa yöpyä ja matkustella. Muiden kanssa olevia suhteita ei emotionaalisesti tai muutenkaan kontrolloida.

  Meillä oli myös sellainen sääntö, että toinen voi veto-ta jonkun ihmisen jos ei halua että toinen treffailee sitä. Mutta tätä ei ikinä ole käytetty. En tiedä muistaako mieheni edes tätä.

  Oli myös sellainen sääntö ettei saisi rakastua. Se todettiin aivan hölmöksi...

  -Starbuck

  VastaaPoista
 2. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
  (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

  VastaaPoista
 3. Tunnen olevani jälleen niin siunattu avioliittoani, kun tohtori osagiede toi takaisin mieheni, joka erotti minut kanssani hyviä 3 vuorokautta. Olen nimeltä Anneli Jäätteenmäki. Vaikka minulla on suu koko kehossani, ei riitä, että kiitämme tohtori Osagiedea hänen avusta elämässäni. Mieheni oli eronnut kanssani 3 kuukautta ja joutunut olemaan tuskissa ja tuskalla ilman häntä. Joten etsin apua kaikkialta, mutta mikään ei onnistunut, ennen kuin tarkoitin tohtori Osagiedea, jonka kanssa otin yhteyttä verkossa. Selitin tilannetta hänelle ja hän lupasi, että aviomieheni tulee takaisin minuun 24–48 tunnin sisällä, sikäli kuin sydämeni silti lyö hänen puolestaan. Uskoin häneen ja hän valmisti loitsun minulle ja mieheni soitti minulle juuri kun tohtori Osagiede sanoi. Hän vetoaa ja sanoi, että hän tarvitsee minut takaisin ja elämme nyt jälleen onnellisina viimeiset 9 kuukautta. Kaikkien siellä lukevien artikkelini, jotka tarvitsevat apua, tulee ottaa yhteyttä häneen ... Sähköposti: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp and viber puhelinnumeroon +2349014523836

  VastaaPoista