sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Tarve olla haluttu


Sanotaan, että nainen haluaa tuntea olevansa haluttu, kun taas miehelle tärkeää on tuntea olevansa rakastettu. Oli miten oli, molemmilla on tarve saada huomiota ja tuntea olevansa seksuaalisen vetovoiman kohteena. Kun tuota tarvetta pohtii hieman syvällisemmin, sen taustalta voi löytää tarpeen yleiseen tutkimusmatkailuun ja uteliaisuuteen. Lisäksi taustalla vaikuttanevat kaikenlaiset sosiaaliset ulottuvuudet ja pelkojen käsittely, vaihtelun tarve, henkisen kasvu, sekä tietysti seksuaaliset tarpeet. Kun tarpeen ymmärtää nähdä näin monenkirjavasti, on aika eriskummallista ja jännää, ettei asiasta puhuta sen enempää. 

Halun kohteena oleminen on inhimillinen perustarve, josta ei puhuta ja jota ei löydy edes Maslow´n tarvehierarkiasta. Kun tarvetta ei tunnusteta, eikä tunnisteta, siitä ei keskustella, eikä sen puutteessa elävien ihmisten kärsimykseen suhtauduta riittävällä vakavuudella. Uskallan väittää, että valtaosa parisuhteessa elävistä ihmisistä tunnistaa ilmiön ja ymmärtää mistä on kyse. Ja mitä pidemmästä parisuhteesta on kyse, sen todennäköisemmin ihmisellä on myös hankalia omakohtaisia kokemuksia asiasta. Kukaan ei kuule tällaisen ihmisen hätää, eikä vähiten siksi, ettei hän välttämättä itsekään osaa tunnistaa ongelmaa. Kun parisuhteen yleiset normit on määritelty valuvikaisesti, asian suhteen kipuilevassa parisuhteessa elävä ja tilanteesta eniten kärsivä kärsii kahta kauheammin, koska kokee olevansa liian vaativa ja siksi osa ongelmaa. Valuvikaisessa mallissa ongelma sosialisoidaan ja inhimillinen tarve katoaa jonnekin väsyneiden ja ympäripyöreiden parisuhdepalstojen rivien väliin. Uskooko edes vinkkipalstaa pitävä terapeutti sanoihinsa?

Mielestäni inhimillisten tarpeiden ymmärtäminen on ihmisen ymmärtämistä. Vasta kun ymmärtää mikä meitä ajaa, ymmärtää miksi käyttäydymme niinkuin käyttäydymme. Miksi petämme tai kuvittelemme pettävämme? Tai jos emme tietoisesti kuvittele, miksi näemme intiimejä unia naapurin hottiksesta? Miksi flirttailemme, tai tarkkailemme uteliaina hyvännäköisenä pitämämme työkaverin katsetta kun kohtaamme? Miksi tuntuu niin hyvältä olla haluttu? Ja kun haluamisen kohteena oleminen kerran tuntuu niin hyvältä, eikö se silloin ole selvä viesti siitä, että se on oikein?

Kun avoin suhde kehittyy siihen pisteeseen, että siitä tulee osa arkea ja tasapainoista elämää, eivät edellä kuvaillut kysymykset suinkaan katoa mihinkään. Toki elämäänsä voi elää ymmärtämättä sitä sen syvällisemmin ja ottaa vain vastaan se mikä on tullakseen. Itselleni tuntuu olevan tärkeää, että löydän sen tasapainoisimman polun ja myös pysyn sillä. Ja teen tämän kaiken tietoisesti ja vaihtoehdot seurauksineen ymmärtäen, olematta oman elämäni ajopuu. Valitsemani polku ei suinkaan ole se helpoin polku. Sillä siinä kulkeminen edellyttää jatkuvaa peiliin katsomista ja rehellisyyttä. 

Ollakseni täysin rehellinen, minulla on tarve olla haluttu. Eikä kyse ole minussa piilevästä heikkoudesta, vaan perimmäisestä inhimillistä ominaisuudesta, ihmisenä olemisesta. 


4 kommenttia:

 1. Hyvä ja selkeä kirjoitus tärkeästä aiheesta! Musta halun anatomiaan kuuluu sekä se, että kokee olevansa haluttu, myös se, että kokee olevansa haluaja. Jos jompikumpi ei ole tasapainossa, ei seksikään ole kovin hohdokasta. Tämän huomaan ihan omassakin elämässäni ;) Esim. nyt viimeiset 3 päivää on syystä x ollut epävarma olo enkä koe itseäni järin viehättäväksi tällä hetkellä. Sit kun se perustunne on tämä, helposti alkaa vatsamakkarat sun muukin häiritsemään, vaikka yleensä ei sellaisesta välitä. Ja sit kun ite on epävarma, se tarttuu toiseenkin ja seksi ei suju. Onneks tiedän, et tällasista hetkistä pääsee yli ja ehkä jo huomenna seksi on taas huippua ja ihanaa ja koen itseni halutuks ja haluavaksi :) Mut toki noihin voi itsekin vaikuttaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos jälleen loistavasta kommentista Kukkis :) Itse käyn valtaosan ajastani melkoisilla kierroksilla seksuaalisesti. Toki mukaan mahtuu aina viikko tai pari kun syystä tai toisesta seksi ei maistu. Ne hetket koen enemmän sellaisina hengähdystaukoina, saan keskittyä muihin asioihin (ja mahdollisesti käsillä onkin jokin asia joka vaatii kaiken huomioni ja siksi keho viestii, että keskitypä nyt tähän juttuun). Pääsääntöisesti siis haluan ja niinpä tyypillinen epätasapainotilanne ja vaje syntyy niinpäin, että kaipaan itse halutuksi tulemisen tunnetta enkä tunne saavani huomiota riittävästi.

  VastaaPoista
 3. Hyvä että tuostakin puhutaan. MEillä mieheni pitää arvossa halunsa kohdetta, eli minua. Silloin kun olin vielä sinkku, tykkäsin miesten huomiosta, ja heitähän minulla piisasikin. Helposti kolme meni pyörityksessä vuoden verran, vaikka sitä muutaman kerran joutuikin suoraan suihkunkautta seuraavan syliin aikataulujen vuoksi :D Nykyinen mieheni tuli kuvioon ensin neljänneksi, mutta muutaman kuukauden kuluttua ne muut vain jäivät pois. Minulla siis vapailu jäi, ja eikä enää kenenkään toisen, kuin tämän miehen haluaminen merkinnyt yhtään mitään. Joskus on tietysti aikoja että ollaan vähemmän haluttavia ja haltaan vähemmän, kummallakin, mutta kun ei ala heti analysoimaan, vaan elelee elämää eteenpäin, niin aika korjaa tilanteen ennalleen :) Ja mihinkäs sitä tässä kiire, valmiissa maailmassa. Mies kyllä on niin täydellinen vastapari minulle, että muihin ei enää haluja ole.

  VastaaPoista
 4. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
  (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

  VastaaPoista