keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Vieraissa, osa 3

Vieraissa-blogikirjoitukset ovat vierailevien kirjoittajien avautumisia avoimesta suhteestaan. Seuraavan kirjoituksen takaa löytyy nuori polyamorisessa suhteessa elävä nainen.

1. Mitkä ovat sääntönne avoimelle suhteellenne?
Keskustelu, keskustelu, keskustelu! Olemme sopineet, että kerromme toisillemme kaikesta mitä teemme. Emme ole tehneet mitään kirjaimellista listaa säännöistä tai kielletyistä/sallituista asioista, vaan olemme puhuneet toiveemme ja huolenaiheemme suhteesta "auki" etukäteen, ja jatkamme niistä puhumista suhteen edetessä. Emme asu yhdessä, joten kuljemme muutenkin paljon omia polkujamme, eikä avoin suhde ole poikkeus.

2. Kerroit, että puolisollasi on suhteenne ulkopuolinen romanttinen suhde, mutta sinulla ei. Kerro tunteistasi ja ajatuksistasi tähän liittyen.

Lähdin suhteeseen alun perinkin tietäen siitä. Mielestäni mustasukkaisuutta helpottaa se, ettei puolisoni koskaan aiemminkaan olekaan ollut sataprosenttisesti minun, jos sellainen nyt muutenkaan olisi koskaan mahdollista missään suhteessa ;-) Olen sitä mieltä, että mikään suhde ei koskaan voi korvata toista, vaan jokainen niistä on erilainen ja yksilöllinen, ja sen vuoksi on tuloksetonta vertailla itseään toiseen ihmiseen, vaikka joskus tekisikin mieli. Juuri nyt en itse koe kaipaavani muita romanttisia suhteita, mutta jos sellainen oikeanlainen ihminen sattuisi yht'äkkiä kävelemään vastaan, tuskin vastustelisin. Pari kiinnostavaa tyyppiä minulla onkin tiedossa tällä hetkellä ;-)

3. Onko suhdejärjestelyynne liittynyt hankalia tunteita? Kerro hieman niistä.

Mustasukkaisuutta tuskin voi koskaan sataprosenttisesti vaimentaa, mutta sitä on oppinut käsittelemään järjellä eikä tunnemyrskyissä :-) Itsetunto voi joskus ottaa osumaa heikompina hetkinä, mutta keskustelu kumppanin kanssa palauttaa maanpinnalle: olenkin sittenkin ihana.

4. Mitkä ovat olleet avoimen suhteenne parhaita piirteitä tähän mennessä?

Olen itse suhteen seksuaalisesti aktiivisempi osapuoli, joten vapaus hakea seksuaalista tyydytystä muualta on hienoa. Olen vielä nuori ja nätti, enkä halua sitoa itseäni kiinni kokemuksiin vain yhden ihmisen kanssa. Sellaisia kink-piirteitä joita puoliso ei jaa on mahdollista toteuttaa muiden kanssa. Lisäksi ihan vaan se vapauden tunne, tieto siitä että on vapaa tekemään mitä huvittaa, on mahtavaa!

5. Mitä sanoisit henkilölle, joka pohtii avoimen suhteen mallia, mutta kaipaa vielä pientä rohkaisua ensimmäisen askeleen ottamiseen?

Aina on oikeus perääntyä! Jos kumppani tosissaan rakastaa, hän ymmärtää jos kokeilu ei sovikaan sinulle. Kaikille tämä järjestelmä ei varmastikaan sovi eikä itselle epämukavaa juttua pidä tehdä väkisin toista miellyttääkseen, mutta uutta kannattaa aina kokeilla rohkeasti ainakin kerran! Molemminpuolinen henkinen tuki on tärkeää, kumpikaan ei saa jäädä yksin epävarmojen tunteiden kanssa. Jos jo valmiiksi ei koe voivansa uskoutua kumppanilleen huolenaiheistaan ja epäröinneistään, tätä tuskin avoin suhde helpottaa vaan voi pahentaa.

1 kommentti:

  1. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
    (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

    VastaaPoista