maanantai 9. tammikuuta 2017

Etsivä kompastelee, mutta myös löytää.


On ihan ok olla hieman eksyksissä oman seksuaalisuutensa kanssa. Ympäristömme yrittää työntää meitä paikkoihin joihin emme kuulu ja virran mukana eläminen tekee meistä onttoja kuoria. Päädymme ihmettelemään, että miten olemme joutuneet sinne missä olemme. Ellemme ole valppaina. Kun elämme ”kuten kaikki muutkin elävät”, päädymme miettimään keitä me oikeastaan olemme ja miksi teemme niitä valintoja joita teemme. Ihanteellisinta näkemystä ei voi olla kenelläkään, ainoastaan luottamusta henkilökohtaiseen intuitioon, sillä matka on henkilökohtainen ja jokaisen on löydettävä oma polkunsa. Etsivä kompastelee, mutta myös löytää. 

Valmista käsikirjoitusta ei ole olemassa. Ota omaksesi vain sellaiset asiat jotka sydämesi voi omaksua, sillä tässäkin lajissa saatat joutua ojasta allikkoon: liian suurella liekillä eläminen alkaa näkyä naamasta.

Kunnioita ihmisiä. Epäkunnoittavan käytöksen löydät edestäsi. Olen itse saanut näpeilleni tilanteessa, jossa olen kuvitellut kommunikoivani selkeästi ja avoimesti, mutta samalla unohtanut sävykysymysten merkityksen. Vaikeiden asioiden ohittaminen ei ole kovin rakentavaa, eikä sinulta odoteta valmiita vastauksia. Kannattaa siis mieluummin tunnustaa voimattomuutensa niissä tilanteissa, joissa ei tiedä oikeaa toimintamallia. Avoimuudella ja kuuntelulla pääsee pitkälle.

Kun sattuu, mieti – älä toimi. Sopikaa etukäteen missä menevät rajat henkilökohtaiselle henkisen kasvun vastuulle. Missä kohtaa pitää ymmärtää oman kipuilunsa edellyttävän sisäistä prosessointia ja keskustelua, sekä missä kohtaa toinen on ylittänyt sovittuja raja-aitoja? Syntyvätkö avoimen suhteenne ideaaliolosuhteet suunnittelemalla ja yhteisellä keskustelulla vai spontaanimmin? Liian spontaani toiminta ja reagointi kipuiluun on vain toisenlaista tuuliajolla olemista. Et vieläkään ole vapaa.

Kun sattuu, kerro – älä patoa. Tähän olen syyllistynyt itse, monen monta kertaa. Kuvittelen, että tunteen kokijana minulla on automaattinen vastuu käydä pelkästään sisäisiä pohdiskeluja ja olla puuttumatta ja toimimatta tilanteessa. Avoin suhteenne ei pääse kehittymään molemmille toimivaan suuntaan, jos siihen liittyy olettamuksia ja väärää tietoa. Et ole ensimmäinen ihminen, joka tuntee mustasukkaisuutta, kateutta tai muita hankalia asioita. 

Kuvittele etukäteen, äläkä ihmettele jälkikäteen. Kuinka syvälle haluat avoimen suhteesi kanssa mennä? Ovatko parisuhteesi rinnalla elettävät seksisuhteet enemmän viihdettä, vai kaipaatko enemmän tunnesisältöä? Oletko kuvitellut mitä nämä saattavat tarkoittaa elämäsi kannalta, toteutuessaan? Onko puolisosi samalla kartalla kanssasi ja ymmärtääkö seikkailuseurasi mitä olet hakemassa? Oletko aivan varma? Rehellisyyttä kannattaa penätä paitsi itseltään, myös muilta.

Älä ikinä saavu perille. Jos avoin suhteenne seestyy ja tuntuu löytäneensä oikeat uomansa, saattaa se olla vain merkki siitä, että uuden oppiminen on lakannut ja valppaus on kadonnut. Tunteeko maailmanhistoria yhtään ihmistä, jonka elämä olisi ollut seksuaalisesti täysin tasapainossa? Vaikka kehollisesti niin pääsisikin hetkellisesti käymään, olosuhteet ympärillämme muuttuvat hitaasti mutta varmasti. Me kehitämme avointa suhdettamme jakamalla ajatuksiamme, havaintojamme ja tuntemuksiamme lähes päivittäin. Välillä saamme itsemme kiinni siitä, ettemme ole keskustelleet tarpeeksi ja saatamme viettää useamman illan, vain keskustellen ja päivittäen avoimen suhteemme statusta.


3 kommenttia:

 1. Olennaisia kysymyksiä! Itse elän status quossa (avoin suhde pysyvin ihmissuhtein omalta osaltani), joka vuoden aikana tulee varmuudella muuttumaan johonkin suuntaan. Olen toiveikas, että aidon polyamorian suuntaan.

  VastaaPoista
 2. Hmmm... Itse nautin tällä hetkellä juurikin seestyneestä suhteesta, seikkailukaveri on tuttu, muttei liian tuttu, pieni jännitysmomentti olemassa ennen jokaista tapaamista kuitenkin. Kotona ei tarvitse asiasta jatkuvasti keskustella ja muille ihmisille en enää edes jaksa puhua. Avoimesta suhteesta on tullut meille arkipäivää, normaaliin elämään kuuluva osanen, joka ei vaadi herkeämätöntä huolenpitoa. Minusta näin on nyt hyvä...

  Nimim. Lady on Red

  VastaaPoista
 3. Olen erittäin iloinen voidessani jakaa kokemukseni täällä, nimeni on Brenda ja olin onnellisesti naimisissa. Vasta kun aviomieheni sanoi pettävän häntä, niin meistä molemmista tuli nagging parit, hän ei voinut uskoa, eikä hän myöskään luottanut sanoihini, joten jätimme avioeron, myöhemmin erotimme ja lupasimme koskaan asettamatta. Yritin pitkään siirtyä eteenpäin, mutta en voinut pysyä ilman häntä, joten aloin pyrkiä palaamaan mieheni, sitten minut ohjautui Dr.IZOYAan. Upea mies, jonka tapasin, hän rakasti loitsun ja sai mieheni palaamaan 24 tunnin sisällä. Tämän vuoksi olen täällä jakamassa tohtori IZOYAn kontaktia, tavoittamassa häntä drizayaomosolution@gmail.com kautta. Hän on todella voimakas ja erikoistunut seuraaviin asioihin ...
  (1) Kaikenlaiset rakkausloitsut. (2) Lopeta avioero. (3) Lopeta rauha. (4) Tarvitaan henkistä apua.

  VastaaPoista